Steenpuist behandeling

By |

Een steenpuist komt veel vaker voor dan sommige mensen beseffen. Heel wat mensen die een steenpuist krijgen, kiezen ervoor om deze thuis te behandelen en dat op een veilige manier. Zolang er met enkele tips rekening gehouden wordt, kan je een steenpuist behandelen en het natuurlijke genezingsproces van deze huidaandoening versnellen.

Stafylokokken bacterie

Steenpuist stafylokokkenDe oorzaak van een steenpuist achterhalen, is erg interessant. Meestal is dit het gevolg van een gevaarlijke bacterie, dat ook wel stafylokokken genoemd wordt. Wanneer deze stafylokokken bacterie in aanraking komt met de huid, kan deze zich op een haarfollikel of haarzakje vastzetten om deze vervolgens te infecteren. Na deze infectie, zal zich een steenpuist activeren. Het is erg belangrijk om te weten dat dit een huidinfectie is waarmee heel wat mensen te maken krijgen. Het is dus zeker geen virus.

De behandeling van een steenpuist: tips

Het is erg vervelend om een steenpuist te hebben. Vooral als je naar een feest moet, is het niet aangenaam. Daarom worden er enkele interessante tips gegeven in dit artikel, waarmee je rekening kan houden bij de behandeling van een steenpuist.

Behandeling tip: een goede hygiëne

Steenpuist behandelingEen eerste tip is een goede hygiëne. Uiteraard is dit een voor de hand liggende tip. Het is van het grootste belang dat de steenpuist en het gebied rondom schoon zijn. Eigenlijk is dit het beste medicijn dat er is. Als je deze huidaandoening meerdere keren per dag schoonmaakt en spoelt, worden alle overtollige bacteriën, ziektekiemen en vuil verwijderd. Het meermaals per dag spoelen is niet alleen goed voor het genezen van deze steenpuist, maar ook helpt dit om het doorgeven van deze bacterie te voorkomen.

Start dus met het regelmatig spoelen van de steenpuist, maar vergeet hierbij niet om eerst je handen te wassen!

Behandeling tip: warmte

Een tweede tip die je kan toepassen bij de behandeling van een steepuist, is het besmette gebied verwarmen. Warmte vermindert de pijn, alsook de zwelling. Tevens brengt warmte een betere bloedstroom aan de infectie. Hierdoor ontvangt het besmette gebied meer voedingstoffen. Ook zullen er door de warmte meer witte bloedcellen zijn om de infectie te bestrijden. Kortom: warmte verstelt het natuurlijke genezingsproces.

Behandeling tip: anti-bacteriële zeep

De derde tip voor de behandeling van een steenpuist, is het gebruik van een anti-bacteriële zeep. Zoals hierboven reeds vermeld werd, zijn bacteriën de oorzaak van deze huidaandoening. Daarom is het goed om de bacterie te behandelen. Als je de oorzaak van de steenpuist aanpakt, is dit zowel goed voor de genezing, als voor het vermijden van nieuwe steenpuisten. Als je het geïnfecteerde gebied met een anti-bacteriële zeep wast, is dit dus voordelig. Uiteraard sluit deze tip aan bij de eerste tip, want de behandeling van het geïnfecteerde gebied met anti-bacteriële zeep leunt natuurlijk aan bij een goede hygiëne. Vergeet ook hier niet je handen te wassen nadat je het gebied op en rond de steenpuist behandeld hebt. Op die manier minimaliseer je de verspreiding van de infectie op je eigen huid, maar ook bij anderen.

Steenpuist duur

Een goed behandelde steenpuist duurt ongeveer 2 weken. Echter is het mogelijk dat de genezen toch korter of langer is. Als je met bovenstaande tips rekening houdt, kan het genezingsproces versnellen. Wanneer je deze huidaandoening echter onbehandeld laat, zal deze trager genezen our website. Dit is echter helemaal af te raden, want een onbehandelde steenpuist kan steeds verder groeien, zodat deze zo groot wordt als een golfbal. Ook kan deze zich in dit geval op verschillende plaatsen van je lichaam uitbreiden en enkele gezondheidsrisico’s veroorzaken. Wanneer dit voorvalt, doe je er goed aan om hiermee naar je huisarts te gaan.

Steenpuist uitknijpen

Je steenpuist uitknijpen is geen goed idee. Dit verergert de infectie.